Hobbymiddag

Op zaterdag 26 mei 2018 stond er bij Vrouwenkoor ‘les Chanterelles’ ter gelegenheid van ons jubileumjaar weer een bijzondere activiteit op de agenda. De jubileumcommissie had een hobbymiddag georganiseerd vóór en dóór koorleden, waarbij we konden ‘proeven’ van bijzondere hobby’s van medekoorleden.

Om 1 uur werden we verwacht bij zaal ‘De Driesprong’ in Dongen.
Hoewel het een tropische dag was, was het binnen gelukkig heerlijk koel en aangenaam. De 5 bijzondere hobbyisten, Esther, Ria v.d. Heuvel, Ria Horsten, Nel Beekers en Joke Driessen hadden zich met hun spullen geïnstalleerd en verspreid over de ruimte. De overige koorleden werden in 3 groepjes verdeeld en zij hadden voor elke hobby een uur de tijd om ermee kennis te maken.
Allereerst gaf Nel een korte toelichting over haar onderdeel ‘het werken met glas’. Tevens werd verteld dat de opdracht voor ons bestond uit het samenstellen van vorm en glas, zodanig dat er een glazen sieraad van gemaakt kan worden. De jubileumcommissie en het bestuur hadden besloten dat dit sieraad dan tijdens onze jubileumuitvoering in november door de leden gedragen kan worden. Een mooi jubileumcadeau!
Echter het resultaat laat nog even op zich wachten, want Nel en haar oven moeten nu nog aan de slag.

Daarna werd er door Esther een korte uitleg gegeven over haar speciale hobby: ‘fermenteren’. Samenvattend: er treedt bij fermentatie een chemische verandering op als er bij een voedingsstof ‘zout opgelost in water’ wordt toegevoegd. Na een bepaalde tijd wordt het zout omgezet in zuur. Voor deze opdracht hadden we van huis een schone glazen pot en de hopelijk ‘perfecte’ groente meegenomen. Esther liet ons alvast proeven wat zij thuis gefermenteerd had. Omdat dit proces ook wat tijd kost,
was het niet direct duidelijk geworden of er succesvolle fermenteerders onder de koorleden bevinden.

Bij Ria van de Heuvel konden we ervaren hoe het is om te schilderen met aquarelverf. Voor de meeste koorleden werd het resultaat verrassend. Het perfecte ‘naschilderen’ van het object is er bij aquarelleren niet bij.
Zij had een mooi aquarel meegenomen als voorbeeld. Al snel begrepen wij dat dit knap geschilderd was. Een‘talentvol’ koorlid die nog wat tijd over had kon daarna het verschil bemerken bij het werken met aquarelpotlood. Ria Horsten werkt hier zelf heel graag mee. Hoewel dit ook met water behandelt kan worden is het resultaat preciezer. Ook heel leuk om kennis mee te maken.

Joke Driessen had een aantal prachtige voorbeelden van haar ‘quiltkunst’ meegenomen. Toen we zelf een poging mochten wagen een lapje te quilten kwamen we er al heel snel achter dat er heel wat quilt-uurtjes zitten in zo’n kunstwerk!

Tussen het ‘harde werken’ door hadden we ook nog tijd voor pauze met als heerlijke traktatie een bolus met room. Het was een zeer geslaagde en gezellige jubileummiddag met speciale dank voor de medewerking van Esther,Nel, Joke en Ria en Ria en natuurlijk de jubileumcommissie. De koorleden waren onder de indruk!