Geslaagde Jubileumdag!

Zingen doe je met je lijf!

Op zaterdag 21 april genoten de leden van vrouwenkoor Les Chanterelles van een drietal jubileumactiviteiten ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van het koor.

’s Middags was er in de kapel van de zusters Franciscanessen in Dongen een drie uur durende workshop onder de bezielende leiding van Jaap Smit, zangpedagoog en koorcoach uit Den Bosch. Met treffende vergelijkingen friste hij stap voor stap alle kennis rond de techniek van het zingen op. Met allerlei oefeningen – sommige speciaal gericht op de sopranen, de mezzi en de alten – liet hij ons het geleerde toepassen. Hij was niet snel tevreden en dat is maar goed ook, want de klank werd steeds voller en zuiverder. We hebben ervaren wat Jaap Smit ons eerder in de workshop vertelde: zingen doe je met je lijf!

Na de workshop werden we verwacht in het nabijgelegen eetcafé Janssen & Janssen. Daar genoten we van een uitstekend verzorgd 3-gangenmenu en was er alle tijd om terug te blikken en bij te praten. Daarmee werd de toch al hechte band tussen de koorleden verder versterkt.

Aansluitend wandelden of fietsten we terug naar de kapel van de zusters Franciscanessen, om te gaan luisteren naar twee koren: het in 2017 opgerichte ‘Dal Cuore’ en het Kamerkoor Zuid. Beide koren staan onder leiding van Rick Muselaers. In het ‘Concert Spirituel’ werden werken uitgevoerd van o.a. Felix Mendelssohn en Heinrich Schutz. Een mooie en inspirerende afsluiting van deze feestelijke dag.