Dirigent

Esther mic

Les Chanterelles staat al ruim 10 jaar onder leiding van Esther Barten.

Esther is geboren in Tilburg op 10 november 1980. Ze is opgegroeid in een artistiek gezin. Toen ze negen was, werd ze toegelaten tot de dansacademie in Tilburg. In de jaren die volgden heeft Esther dwarsfluit gespeeld, jaren in een Braziliaanse drumband gespeeld, mimelessen gevolgd en gedichten geschreven voor ze uiteindelijk ging zingen. Ze heeft haar opleiding gevolgd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg alwaar ze in 2007 is afgestudeerd als klassiek zangeres.

Sinds 2000 is Esther werkzaam als koordirigente bij verschillende koren en als zangdocente. Ook heeft ze een studie psychologie gevolgd aan de Universiteit van Tilburg. Esther zong al in diverse opera’s, zoals Hänsel en Gretel, Dido en Aeneas van Purcell, Orfeo van Gluck, Carmen van Bizet, Gondoliers en Barber’s Hand of Bridge van Gilbert & Sullivan. Ook soleerde zij in grote werken als Stabat Mater van Pergolesi, de Johannespassie van Bach en Messe Solenelle van Rossini.

Naast het geijkte klassieke repertoire is ze de laatste jaren ook meer aandacht gaan besteden aan improvisatie. Zo improviseerde ze bij de opening van het Boulevard Festival in ’s Hertogenbosch over techno/electro house, is ze gastzangeres bij het artistieke gezelschap “Het Bedrijf” en speelde ze op Oerol 2005 in een moderne bewerking van Peter Grimes van Britten.

EstherEsther is sinds 2004 dirigente bij Les Chanterelles en hiervan zegt ze:

“Ik ben van plan om nog lang bij Les Chanterelles te blijven, het is een heerlijke club mensen met wie ik fijn kan werken. We zijn bezig met een veelzijdig repertoire en aan het enthousiasme en de inzet ontbreekt het niet! Ik ben heel blij met dit koor, de muziek staat centraal, ik heb het gevoel dat we elkaar daarin ook echt kunnen ontmoeten!”

Voor een link naar de website van Esther Klik hier