Nog een annulering

Helaas, kan ook onze muzikale bijdrage aan de Mis bij de Zusters Franciscanessen op zondag 19 april a.s. geen doorgang vinden.

Wij wensen iedereen veel gezondheid en kracht in deze bizarre tijd. Blijf naar mooie muziek luisteren en zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Annulering van het concert

Helaas heeft het bestuur van Les Chanterelles moeten besluiten dat het concert dat gepland stond op 5 april in verband met de uitbraak van het coronavirus geen doorgang kan vinden. Over de uitvoering op 19 april in de Mis bij de Zusters Franciscanessen, is nog geen besluit genomen.

Wanneer er meer bekend is over de uitvoering op 19 april of over een eventuele nieuwe datum voor het vervallen concert van 5 april, zullen we dat melden op de website én in een mailing aan de mensen die hun mailadres bij ons bekend hebben gemaakt.

Indien u ook graag per mail (2 a 3 keer per jaar) op de hoogte gehouden wordt van de activiteiten van ons koor, dan kunt u uw naam en mailadres doorgeven via info@leschanterelles.nl.

We hopen u snel positief te kunnen berichten of begroeten!

Kerkelijke muziek

Les Chanterelles is in voorbereiding op 2 uitvoeringen met kerkelijke muziek. Op 5 april 2020 geven we een concert in de Oude Kerk te Dongen (Kerkstraat 56). Op het programma staan de volgende stukken:

  • Alleluia en Ave Maria van Mozart
  • Magnificat van M. Haydn
  • Gebet van Hauptmann
  • Hebe deine Augen auf en Veni Domine van Mendelssohn
  • Missa Brevis (kleine orgelmis) van J. Haydn

Aan dit concert werken mee:

  • Willem-Jan Vermeulen (orgel/piano)
  • Marieke Croonen (dwarsfluit)

Het concert begint 5 april om 15.00 uur en de entreeprijs is €10,- per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis).

Op zondag 19 april 2020 zal Les Chanterelles de Mis bij de Zusters Franciscanessen opluisteren. De mis is openbaar en begint om 10.30 uur. Les Chanterelles zingt die ochtend de Missa Brevis (kleine orgelmis) van J. Haydn, uit dankbaarheid voor het feit dat we de afgelopen jaren regelmatig gebruik hebben mogen maken van de mooie Kapel van de Zusters Franciscanessen.

Vrouwenkoor Les Chanterelles schittert in “dierentuin”

Gelezen in het Weekblad Dongen op 14 november 2019

De redactie kreeg van een luisteraar een recensie over het concert dat wij u niet willen onthouden.

door Ad Brenters

Afgelopen zondag 10 november verzorgde het vrouwenkoor Les Chanterelles het prachtige “concert voor Moeder Aarde” in de kapel van de zusters Franciscanessen in Dongen. Een zeer aansprekend programma waarin het koor de roep om beter te zorgen voor Moeder Aarde en al haar bewoners kracht bij wilde zetten. Oorspronkelijk zouden ze dat doen in samenwerking met een kinderkoor. Zodat het vrouwenkoor achter de kinderen kan gaan staan om deze roep nog meer kracht te geven.

Helaas konden door persoonlijke omstandigheden van de kinderkoordirigent, de kinderen niet meezingen. Het programma werd daardoor weliswaar iets korter maar het enthousiasme waarmee gezongen werd heeft dat ruimschoots goedgemaakt.

Het concert begon met het sprankelende lied ‘Altijd weer, denkt men morgen….’ gebaseerd op een tekst van een gedicht van Cees Buddingh. Een aansprekende tekst over uitstelgedrag. Gevolgd door twee liederen van Helen de Boo. Het eerste over de neergang van het kapitalisme en het tweede bezong de cyclus van Moeder Aarde. Alle drie deze liederen werden a capella door het 15 vrouwen sterke koor gezongen.

Maar de hoofdact was toch zeker het Carnival des Animeaux. Hiermee werd de stem van de dieren, die allemaal iets op de mensen aan te merken hebben, veelzijdig gehoord. Nooit geweten dat vrouwen zo prachtig olifanten, kangoeroes, schildpadden en zelfs vissen kunnen bezingen. Bij het geluid van de hanen en kippen klonken inderdaad het geroddel en pesten, dat wij mensen ook zo goed kunnen, helemaal door.

Maar zeker ook de zwaan die door dirigente Esther Barten prachtig werd vertolkt mag niet onbenoemd blijven. En tot slot was er ook nog een mooie rol voor pianist Ben Martin Weijand. Op het allerlaatste moment als vervanger opgeroepen maar dat was zeker niet te merken in zijn begeleiding van dit concert. Voor een koor is het Carnival des Animeaux technisch gezien een erg moeilijk stuk maar de energie spatte ervan af en het was een feest om naar te luisteren!

Al met al een prachtig zondagmiddagconcert in de kapel van de Franciscanessen!

Zingen voor Moeder Aarde

We moeten zuinig zijn op de aarde, waar hoor je deze uitspraak niet? Kinderen over de hele wereld maken zich zorgen over hun toekomst, over de natuur, over het leven op deze aarde. Deze roep wil het vrouwenkoor ‘Les Chanterelles’ kracht bijzetten.

Wij wonen allemaal op dat kleine stukje aarde en geven ruimte aan de natuur en de dieren om ons heen. De dieren zullen een hoofdrol krijgen in het concert: ‘Carnival!’ van de componist Saint-Saëns laat heel wat dieren aan het woord. U zult verrast worden door de uitvoering hiervan, met medewerking van het kinderkoor onder leiding van Frans Bullens.

Het kinderkoor zal voor de pauze een paar eigen liederen ten gehore brengen.

Ook vindt de première plaats van een muziekstuk: ‘Dikke Dinges RIP’, geschreven en op muziek gezet door Helen de Boo. Helen heeft het stuk geschreven voor 3-stemmig vrouwenkoor.

Helen de Boo en Frans Bullens zullen hun medewerking verlenen aan de begeleiding van ‘Carnival!’. Les Chanterelles staat onder leiding van dirigente Esther Barten. Laat u verrassen door Les Chanterelles met het thema ‘Moeder Aarde’. Er staat u een muzikale middag te wachten.

Korenfestival

Op 11 mei organiseerden we een korenfestival in de Kapel van de Zusters Franciscanessen.

Hartelijk dank aan het Dongens Mannenkoor (o.l.v. Jan Terpstra), Koorgroep Oosterhout (o.l.v. Jan Schuurmans) en Koor De Tempeliers (o.l.v. Pieter Baart) voor jullie muzikale bijdrage! Wij vonden het een heel geslaagde middag.

Enkele reacties:

“Gezellige middag, van alles genoten!”

” Leuk dat het zo divers was, de koren waren heel verschillend”

“Het liep op rolletjes, hartstikke leuke middag, voor herhaling vatbaar!”

Prachtig jubileumconcert!

Les Chanterelles wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het Jubileumconcert 18 november j.l. Het koor heeft genoten van het publiek, de harpmuziek van Valérie Rijckmans, dansgroep Vuur o.l.v. Lara Pigmans en de prachtige sfeer en akoestiek van de Kapel van de Zusters. Het was een prachtige afsluiting van een geweldig jubileumjaar. Op naar de volgende 25!