Repetities voor Kerstconcert

Sinds begin september zijn de repetities voor het Kerstconcert van Les Chanterelles in volle gang. Ons koor is tijdelijk uitgebreid met 7 projectleden en daar zijn we heel blij mee! Het belooft een mooi concert te worden op 16 december in de NH kerk te ’s Gravenmoer. Mis het niet! Verdere info volgt spoedig via de website en ons Nieuwsbulletin

 

Korendag Brabants Museum Oud Oosterhout

Op 21 mei j.l. heeft Les Chanterelles gezongen op de korenmiddag in de tuin van Brabants Museum Oud Oosterhout. Een heel andere locatie, een andere sfeer en een ander publiek dan we gewend zijn. Maar wat was het een leuke ervaring! Klik op onderstaande film voor een impressie:

 

Gedenkconcert Vergeet-me-liedjes

Het was om stil van te worden…

Indringende woorden van Gerard Oostveen en prachtige liederen van Les Chanterelles in de schitterende Kapel van de Zusters Franciscanessen.

We stonden stil bij de gebeurtenissen in de wereld uit het verleden én in het nu. Het was indrukwekkend en tegelijkertijd hebben we ervan genoten. Hartelijk dank aan iedereen die bij dit concert aanwezig was.

Gedenkconcert 6 mei 2017

Op 6 mei aanstaande om 16.00 uur zingt Les Chanterelles voor u in de kapel van de Zusters Franciscanessen. We staan dan even stil bij wat er gebeurt en gebeurd is in de wereld. De flyer van dit concert verschijnt in de week van 27 maart op de website

Workshops BeZINGing: doe mee!

In aanloop naar ons concert “Afternoon Tea” (30 oktober a.s.) kunt u 3 bijzondere workshops bijwonen. De workshops worden gegeven door stemcoach en dirigente Esther Barten (Les Chanterelles, Brahmantra).

Zingen is verinnerlijking en expressie geven tegelijkertijd. Bij BeZINGing zullen westerse, indiaanse en oosterse invloeden gebruikt worden in adem, meditatie en zang aan de hand van muziek van Bob Chilcott.

Les Chanterelles nodigt andere geïnteresseerden (tot een maximum van 20 personen) van harte uit om aan deze workshops deel te nemen. De workshops worden gehouden op dinsdag 4, 11 en 18 oktober 2016 van 19.45 -20.45 uur in ons repetitielokaal in ’t Schouw te Dongen.

Deelname aan een workshop BeZINGing kost €5,- per keer of €10,- voor drie keer. Voor aanmelden of meer informatie kunt u mailen naar info@leschanterelles.nl of bellen met Jiska Wolvekamp, tel. 0161-293000.

 

Erelid!

P1090086Met veel waardering voor alles wat zij voor Les Chanterelles gedaan heeft, vermelden wij dat Nel Hessels op 5 juli j.l. door Les Chanterelles benoemd is tot erelid van het koor. Nel is sinds september 1999 lid geweest van ons koor en heeft het koor al die jaren intens gesteund als zangeres, maar ook als administratief ondersteuner van het bestuur. Wij zijn haar daarvoor zeer erkentelijk en geven daar in de vorm van het erelidmaatschap blijk van. Nel is ons eerste erelid!

We hebben de benoeming met elkaar gevierd middels het uitreiken van een oorkonde en een cadeau. Daarna hebben we Nel’s lievelingslied gezongen: In these Delightful Pleasant Groves van Henry Purcell om vervolgens met elkaar na te genieten van dit bijzondere moment. We zullen Nel missen en wensen haar veel goeds.

Les Chanterelles

Projectzangers welkom voor: muziek, meditatie en thee!

Op zondagmiddag 30 oktober 2016 zingt Les Chanterelles weer voor u!

Het programma wordt gevormd rond het bezinnende ritueel van Theedrinken. In mooie Engelstalige liederen bezingen we de invloeden van de oosterse cultuur (en die van andere culturen) op de westerse cultuur. Zang wordt afgewisseld met fluitmuziek en dat alles combineren we met het prachtige oude ritueel Theedrinken… Tijdens de repetities zal in 3 workshops (BeZINGing) ‘stil’ worden gestaan bij meer dan alleen zang! Er is genoeg te vinden in de muziek die we gaan zingen, en in jezelf, en in je stem…

Het project bestaat uit:

  • 14 repetities op dinsdagavond (startend op 7 juni 2016, 20.00 uur op onze repetitielocatie in ’t Schouw te Dongen)
  • bladmuziek
  • een workshop ‘Perfect Purcell’ door Catherine Hawkins
  • 3 meditatie/stembevrijdingsworkshops (BeZINGing) op de vaste repetitieavond, aanvang 19:45
  • een generale repetitie op locatie op 29 oktober en
  • de uitvoering op zondagmiddag 30 oktober (15.00-16.30 uur)

Deelname aan het project kost €47,50; betaling in 2 termijnen ( 1 juli en 1 september 2016) is mogelijk.

Voor aanmelden of meer informatie kunt u mailen naar info@leschanterelles.nl of bellen met Jiska Wolvekamp, tel 0161-293000.